Textul original al retetei: “Se curata un kg de cartofi, se spala si se dau prin razatoare. Se storc de zeama si se amesteca cu 100 g cascaval ras si 2-3 oua. Se ia cu lingura din aceasta compozitie si se pune sa se prajeasca in grasime multa, incinsa. Se servesc cu smintina.”Sursa: Pe urmele renumitei bucatarii romanesti, Nadejda Ciobanu, Veronica Brote, 1969
- 500 g cartofi
- 50 g cascaval
- 2 oua
- sare
- 1/2 pahar ulei
- cateva linguri smantana
- se curata cartofii, se spala, se dau prin razatoarea mare si se storc usor de zeama
- se rade cascavalul
- se amesteca cartofii cu cascavalul ras, ouale si sare
- se ia cate o lingura din aceasta compozitie si se pun gramajoare in tigaie in ulei fierbinte (fiecare gramajoara se turteste un pic cu dosul lingurei sa capete o forma plata); se rumenesc frumos pe ambele parti
- cand sunt gata, se pun pe platoul de servit
- se servesc cu smantana
Toci moldovenesti – o gustare rapida si delicioasa!
http://www.reteteistorice.ro/2018/09/20/toci-moldovenesti-anul-1969/