Textul original al retetei:
“Se taie in doua 4 chifle, se scobesc si se prajesc in unt. Se face un sos alb din 1 lingura unt, 1 lingura faina, stins cu lapte si amestecat cu cascaval ras. Se umplu painisoarele cu jumari din 4 oua si se decoreaza imprejur cu cornetul umplut cu sos alb. Se lasa 2 minute la cuptorul masinei cu aragaz.”
Sursa: Agenda Galeries Lafayette Socec & Co SA, 1940
- 4 chifle
- 4 oua
- 80 g unt
- 1 lingura faina
- 1/2 pahar lapte
- 40-50 g cascaval ras
- putin undelemn
- putina sare
- se taie chiflele in doua, se scobesc si se prajesc pe ambele parti in unt (aproxmativ 40 g unt)
- se bat ouale bine cu putina sare
- se pune putin undelemn intr-o tigaie si cand este fierbinte se pun ouale si se fac jumari
- jumarile de ou se pun in jumatatile de chifle
- se face pe foc un sos alb din restul de unt cu faina stins cu laptele, se amesteca bine si cand este ca o pasta se adauga si cascavalul ras si putina sare si se omogenizeaza
- cu ajutorul unui cornet se pune sosul alb pe marginea jumatatilor de chifla (imprejurul jumarilor de oua)
- tartinele se aseaza intr-o tava si se pun in cuptorul incins vreo 2-3 minute
- dupa ce sunt scoase din cuptor, tartinele se pun pe un platou si se servesc calde
O gustare fina, foarte gustoasa si aspectuoasa!
http://www.reteteistorice.ro/2018/05/26/tartine-cu-jumari-anul-1940/