Textul original al retetei: “
Proportii pentru 6 persoane: 5 dl. de lapte, 500 gr. malai, 100 gr. unt, 500 gr. smantana, putina sare, 6 oua.
Se face mamaliguta pripita cu lapte, cand e fiarta se adauga untul, se amesteca pana se topeste, se adauga smantana si iar se amesteca. Se toarna pe o farfurie mare, la mijloc se face o gaura, se sparge ouale intregi, se da la cuptor si se intareste putin.”
- 500 g malai
- 500 ml lapte
- 100 g unt
- 500 g smantana
- putina sare
- 6 buc oua
- Se face o mamaliguta cu lapte, unt, putina sare si smantana (smantana se adauga ultima cand e aproape gata mamaliga)
- Se toarna mamaliga intr-o tava de cuptor sau in forme mici (de o portie)
- Cu o ajutorul unei linguri, se face o gaura in centrul mamaligii si se sparg ouale toate, ca pentru ochiuri, unul langa altul (daca este o forma mai mare in care am pus toata mamaliga) sau cate un ou in fiecare tavita (daca se pune mamaliga in forme mici de 1 portie)
- Se da la cuptor si se lasa pana cand sunt gata ouale (mai moi sau mai tari dupa gust)
- Se serveste calda
Este posibil sa mai fie nevoie de ceva apa cand facem mamaliga (eu am folosit malai macinat in casa si a trebuit sa adaug si 1 cana de apa)
O gustare foarte buna!
Evaluarea mea: 5 din 5 stele!
http://www.reteteistorice.ro/2018/05/15/taci-si-inghite-anul-1934/