Textul original:“Fasole uscata, ceapa, otet, ulei , piper, sare, patrunjel verde
Se fierbe fasolea boabe (de preferinta cu bobul mare), se scurge, se lasa sa se raceasca, apoi se pune intr-o salatiera. Se adauga ceapa taiata foarte subtire, otet, ulei, piper si sare dupa gust. Se amesteca bine si se presara cu patrunjelul verde tocat marunt.”
- 180 g boabe fasole uscata
- 1 buc ceapa
- putin ulei
- putin otet
- putina sare
- putin piper
- cateva fire patrunjel
- se fierbe fasolea (care a fost pusa in apa cu o seara inainte)
- se scurge fasolea de apa si se lasa sa se raceasca
- se pune ulei dupa gust, otet, sare, piper si patrunjel tocat marunt
Foarte buna aceasta salata de fasole boabe! Evaluarea mea: 5 stele din 5.
http://www.reteteistorice.ro/2018/02/14/salata-de-fasole-boabe-anul-1960/