Textul original al retetei: “Intr-o tava unsa cu unt se aseaza un strat de cirese fara samburi si se toarna deasupra urmatoarea compozitie: 5 linguri faina amestecate cu un pahar lapte fiert, zahar, vanilie si 4 oua. Se presara cu bucatele de unt si se coace in cuptorul masinei cu aragaz.”
Sursa: Agenda Galeries Lafayette Socec & Co SA, 1940
- 500 g cirese
- 5 linguri faina
- 1 pahar lapte
- 150 g zahar
- putina esenta de vanilie
- 4 oua
- 30 g unt
- putin zahar pudra
- se spala ciresele si se scot samburii
- se unge o tava potrivita cu unt (jumatate din cantitatea indicata)
- se pun ciresele in tava intr-un singur strat
- cu ajutorul unui mixer se face o compozitie din: faina, lapte, zahar, esenta vanilie si oua
- se toarna compozitia in tava peste cirese iar pe deasupra, pe intreaga suprafata, se pune untul ramas taiat in bucatele mici si se pune la cuptor
- cand prajitura este gata, se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca
- se taie felii si se aseaza pe platoul de servit
- se pudreaza cu zahar si se serveste
PRAJITURA DE CIRESE – o prajiturica de sezon rapida, fina, delicioasa!
http://www.reteteistorice.ro/2018/06/01/prajitura-de-cirese-anul-1940/