Textul original al retetei: “Oua rascoapte se tae dealungul cu coaje cu tot. Se scoate continutul, se toaca cu verdeturi, sare si putin unt, se umple la loc si se coc la cuptor.”
Sursa: Ce mancam azi?, B. Madeleine, 1937
- 4 oua
- 40 g unt
- marar
- patrunjel
- putina sare
- putin ulei
- se fierb ouale tari (ouale se pun cand apa e in clocot si se tin la fiert 10 minute)
- cand ouale sunt gata, se racesc in apa rece si se taie, cu coaja cu tot, de-a lungul oului
- cu o lingurita, scoatem usor continutul fiecarei jumatati de ou (albusul si galbenusul)
- tocam verdeata foarte marunt si o punem peste albusurile si galbenusurile scoase din oua, adaugam untul si potrivim de sare; apoi amestecam bine cu o furculita, zdrobind aceasta compozitie
- cu o lingurita luam din compozitia preparata mai sus si o punem in jumatatile de oua (coji)
- punem jumatatile de ou umplute la cuptor intr-o tava unsa cu putin ulei si le lasam pana se rumenesc putin
- se servesc (fiecare persoana serveste luand cu lingurinta compozitia din jumatatile de coaja de ou)
Gust placut de ou copt! Oua rusesti – cu siguranta o aparitie inedita!