Textul original al retetei: “4 oua tari se taie felii. 125 g ciuperci taiate felioare se prajesc in unt incins. Se unge o forma, se bat 6 oua ca pentru omleta, se amesteca cu ouale tari si cu ciupercile prajite, se presara cu parmesan ras (50gr.) se pune la cuptor timp de 10 minute. Se rasuceste si se serveste cu cartofi prajiti.”
- 10 oua
- 125 g ciuperci
- 40 g unt
- 50 g parmezan ras
- sare
- putin unt pentru uns tava
- se fierb 4 oua tari (se pun la fiert 10 minute dupa ce apa da in clocot) apoi se pun in apa rece cateva minute, se curata de coaja si se taie feliute
- se curata cupercile, se taie feliute si apoi se rumenesc in cele 40 g de unt
- intr-un castron, se bat restul de 6 oua si apoi se adauga feliile de oua fierte, ciupercile rumenite, sare si se amesteca usor
- se unge o tava cu unt si se toarna compozitia de mai sus; se presara deasupra parmezanul ras
se da tava la cuptor si se lasa sa se rumeneasca usor
- se serveste
OUA LA CUPTOR – O combinatie excelenta de oua, ciuperci si parmezan.
http://www.reteteistorice.ro/2018/09/29/oua-la-cuptor-anul-1937/