Textul original al retetei:
“6 oua, 100 g unt, 50 g mustar, ½ lingura otet, sare, piper. Se fierb ouale tari, se curata, se taie in sferturi, apoi se pun pe un platou incalzit, iar peste ele se toarna unt incins stins cu mustar dizolvat in otet. Se sareaza si se pipereaza dupa gust.”
Sursa: 1800 retete culinare practice, Nicolae Olexiuc, Iulia Olexiuc, 1986
- 6 oua
- 100 g unt
- 50 g mustar
- 1/2 lingura otet
- sare
- piper
- se fierb ouale tari (se pun la fiert 10 minute dupa ce apa da in clocot)
- ouale fierte se pun in apa rece cateva minute si apoi se curata de coaja, se taie in lung, sferturi si se pun pe un platou
- amestecam bine mustarul impreuna cu otetul
- topim intr-o tigaie untul si cand este incins il stingem cu mustarul dizolvat in otet
- se potriveste acest sos de sare si piper si il turnam fierbinte peste sferturile de oua din platou
- se servesc
Chiar daca reteta originala indica sa punem sferturile de oua pe un platou incalzit, nu am urmat aceasta indicatie intrucat am servit imediat dupa ce am pregatit aceste oua si astfel sosul de unt s-a pastrat lichid.
OUA CU UNT SI MUSTAR – foarte simplu de pregatit si foarte, foarte gustoase! Un mic dejun deosebit!
http://www.reteteistorice.ro/2018/07/30/oua-cu-unt-si-mustar-anul-1986/