Textul original al retetei: “6 oua, 75 g branza, 100 g sunca, 200 g rosii, 25 g unt, 1 lingurita de verdeata, 3 linguri sos picant, sare, piper.
Se bat ouale, se asezoneaza si se coace omleta dupa reteta obisnuita. In momentul in care omleta este aproape coapta, se aduga verdeata, sosul si sunca tocata. Se acopera cu rondele de rosii si apoi cu felii subtiri de branza. Se tine cateva minute la cuptor pana se gratineaza.”
- 6 buc oua
- 25 g unt
- putina sare
- putin piper
- 1 lingurita verdeata tocata fin (patrunjel si marar)
- 3 linguri sos picant sau dulce (ketchup)
- 100 g sunca de praga
- 200 g rosii cherry
- 75 g branza (telemea oaie)
- Se bat ouale bine cu putina sare si piper
- Se pune in tigaie untul si cand este fierbinte se adauga ouale batute (trebuie avuta grija sa nu se prinda omleta de tigaie)
- Cand omleta este aproape gata, se adauga pe intreaga ei suprafata: verdeata, sosul (ketchup) si sunca taiata feliute
- Se acopera cu rondele de rosii si apoi cu felii subtiri de branza
- Se mai tine cateva minute pe aragaz cu capacul pus sau la cuptor pana se inmoaie putin rosiile.
Tipul de branza nefiind specificat in reteta, am ales sa pun branza de oaie veche dar sunt convinsa ca merge foarte bine si cu cascaval.
Reteta originala recomanda sos picant insa am ales sa pun sos dulce.
Super bun, delicios…un mic dejun consistent.
Recomandarea mea: 5 din 5 stele.
http://www.reteteistorice.ro/2018/05/14/omleta-pizza-anul-1976/