Textul original al retetei: “Se incing in tigaie 2 linguri de unt si se rumeneste bine 100 gr. macaroane fierte. Se bat 2 oua cu 1 lingura sos de tomate, 2 linguri lapte, 1 lingura faina, 1 lingura cascaval ras si sare. Se toarna peste macaroane, se frige, se rastoarna pe un capac uns cu unt si se pune din nou in tigaie sa se friga si partea cealalta.”
Sursa: Agenda Galeries Lafayette Socec & Co SA, 1940
- 100 g paste (tagliatelle)
- 50 g unt
- 2 oua
- 1 lingura sos tomate
- 2 linguri lapte
- 1 lingura faina
- 1 lingura cascaval ras
- putina sare
- putin ulei
- se pun pastele la fiert in apa fierbinte cu putin ulei si putina sare
- cand pastele sunt fierte, se scurg de apa in care au fiert si se pun in untul incins intr-o tigaie pentru a se rumeni putin
- separat, intr-un bol se bat ouale cu sosul de tomate, laptele, faina, cascavalul ras si putina sare
- compozitia cu oua se toarna uniform in tigaie, peste macaroane. Pentru cateva minute lasam tigaia acoperita cu un capac, apoi luam capacul
- din cand in cand, se verifica daca s-a rumenit omleta in partea de dedesubt ridicand-o usor intr-o parte si cand este frumos rumenita se pune o farfurie mare deasupra tigaii si se rastoarna omleta pe farfurie, apoi se pune din nou omleta in tigaie astfel incat sa se rumeneasca si pe cealalta parte
- omleta este gata cand este frumos rumenita pe ambele parti
- se serveste
O omleta inedita, fina si gustoasa!
http://www.reteteistorice.ro/2018/10/04/omleta-de-macaroane-anul-1940/