Textul original: “Carne se prajeste in unt sau untura cu o ceapa taiata marunt. Se aduga un praf de piper, sare si un ou. Se pun taiteii la fiert in apa clocotita cu sare, se fierb nu prea mult, se racoresc cu apa rece, se scurg bine si se oparesc cu unt. Se unge forma cu unt, se presara pesmet si apoi se aseaza un rand de taitei, un rand de carne si asa mai departe. Deasupra se presara pesmet si se mai pune putin unt. Se da la cuptor. Se rastoarna.”
- 300 g carne de porc
- 1 buc ceapa
- 1 lingura untura de porc
- 1 buc ou
- putina sare
- putin piper
- 300 g taitei
- 50 g unt
- 50 g pesmet
- Se pun taitei la fiert in apa clocotita cu sare si se tin durata de timp specificata pe ambalaj (4 min)
- Dupa ce au fiert, pastele se scurg, se clatesc cu apa rece si se pun in tigaie in unt
- Carnea se da prin masina de tocat carne si se prajeste in tigaie intr-o lingura de untura alaturi de o ceapa taiata foarte marunt
- Dupa ce carnea s-a rumenit se ia tigaia de pe foc si se aduga un praf de sare si un ou
- Intr-o tava unsa cu putin unt si tapetata cu pesmet se pune un rand de taitei, un rand de carne, un rand de taitei
- Se presara pesmet peste ultimul strat de taitei si se mai pune putin unt
- Se pune tava la cuptor si e gata cand se rumeneste frumos
Aceasta musaca nu e asa inchegata, adica nu se pot taia felii frumoase, tocmai de aceea eu nu as recomanda clatirea taiteilor dupa fierbere astfel incat glutenul acestora sa lege mai bine compozitia. Taiteii de la suprafata devin putin cam tari dupa ce musacaua este scoasa de la cuptor si tocmai de aceea as recomanda mai degraba de turnat deasupra un strat de smantana cu ou, inainte de a fi pusa musacaua la cuptor. Evaluarea mea: 3 stele (pe o scala de la 1-5 stele)
http://www.reteteistorice.ro/2018/02/13/musaca-de-taitei-anul-1943/