Textul original al retetei: “Se freaca ¼ kg. capsuni sdrobite cu 100 gr. zahar, apoi se amesteca cu spuma a 6 albuse. Se pune pe o farfurie de faianta, se presara cu zahar si se coace la cuptor potrivit, servind imediat.”
Sursa: Ce mancam azi?, B. Madeleine, est.1937
- 250 g capsuni
- 100 g zahar
- 6 albusuri ou
- putin ulei
- putina sare
- 1 lingura zahar
- Se spala si se curata capsunile
- Capsunile se amesteca cu 100 g zahar si, cu ajutorul unui blender ,se fac spuma
- Se aduga albusurilor putina sare si se bat spuma
- Se formeaza o crema amestecand usor spuma de albusuri cu cea de capsuni
- Se ung cu putin ulei tavite mici termorezistente (pentru portii individuale)
- Se pune crema in tavite
- Se presara pe deasupra putin zahar
- Se pun tavitele la cuptor pana cand crema se rumeneste frumos
- Se serveste
Crema de capsuni – un desert rapid cu gust parfumat, fin, foarte placut!
http://www.reteteistorice.ro/2018/06/13/crema-de-capsuni-anul-1937/