Textul original :
“Aceasta ciorba se face si cu bors si cu zeama de varza acra: cea cu zeama de varza acra e preferabila.
Pui zeama sau borsul sa fiarba cu ceapa taiata in bucati si patrunjel; apoi adaugi bucatele din maruntaele curcanului sau ale gastei.”
- 725 ml zeama de varza acra
- 1 legatura patrunjel
- 1 buc ceapa
- 1 buc ficat gasca
- 1 buc pipota gasca
- 1 buc inima gasca
- se taie maruntaiele de gasca cubulete mici
- se fierb zeama de varza, ceapa, ¾ din patrunjel si maruntaiele taiate bucatele (aprox 30-40 min)
- la final se adauga restul de patrunjel proaspat tocat marunt
In reteta nu e clar daca se refera la radacina de patrunjel sau patrunjel verde. Eu am ales sa pun patrunjel verde. O ciorba de potroace extraordinar de simplu de gatit insa foarte gustoasa, foarte racoritoare, perfecta pentru zilele de dupa o petrecere sau de dupa perioadele cu mese foarte incarcate (craciun, revelion, petrecere aniversara etc). Evaluarea mea: 5 stele (pe o scala de la 1 la 5 stele)
http://www.reteteistorice.ro/2018/02/13/ciorba-de-potroace-moldovenesti-anul-1935/