CREMA DE CAPSUNI – ANUL 1937


Textul original al retetei: „Se freaca ¼ kg. capsuni sdrobite cu 100 gr. zahar, apoi se amesteca cu spuma a 6 albuse. Se pune pe o farfurie de faianta, se presara cu zahar si se coace la cuptor potrivit, servind imediat.”

Sursa: Ce mancam azi?, B. Madeleine, est.1937

  • 250 g capsuni
  • 100 g zahar
  • 6 albusuri ou
  • putin ulei
  • putina sare
  • 1 lingura zahar
  1. Se spala si se curata capsunile
  2. Capsunile se amesteca cu 100 g zahar si, cu ajutorul unui blender ,se fac spuma
  3. Se aduga albusurilor putina sare si se bat spuma
  4. Se formeaza o crema amestecand usor spuma de albusuri cu cea de capsuni
  5. Se ung cu putin ulei tavite mici termorezistente (pentru portii individuale)
  6. Se pune crema in tavite
  7. Se presara pe deasupra putin zahar
  8. Se pun tavitele la cuptor pana cand crema se rumeneste frumos
  9. Se serveste

Crema de capsuni – un desert rapid cu gust parfumat, fin, foarte placut!

http://www.reteteistorice.ro/2018/06/13/crema-de-capsuni-anul-1937/

Font Resize